Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

13.3.2020. Klinička procjena djece, dr.sc. Marina Grubić

March 13, 2020 @ 9:00 am - 5:00 pm

900HRK

Edukacija je popunjena!

Prijave interesa za dodatnim terminom edukacije  s vašim imenom i prezimenom te e-mail adresom zaprimamo na : support-edukacije@ffzg.hr

Edukacija se održava 13.ožujka, od 9.00 do 17.00 na Filozofskom fakultetu (konferencijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta – 2.kat)
Broj prijava je ograničen te je potrebna registracija za edukaciju na poveznici iznad.
Cijena edukacije je 900,00 kn (uključujući PDV), što obuhvaća edukaciju i pripadajuće materijale.
Edukacija je prijavljena i bodovana od strane Hrvatske psihološke komore.

Uplata se vrši na primatelja:
Filozofski fakultet Zagreb
Ivana Lučića 3

IBAN: HR1823600001101311177
SWIFT: ZABAHR2X
VAT: HR90633715804
Poziv na broj: 31-121-1001

O EDUKACIJI:
Edukacija je namijenjena psiholozima koji se u svom radu bave djecom različite dobi. U ovoj edukaciji teoretski i praktično obrađivat će se teme vezane uz specifičnosti psihološke procjene djece. U teoretskom dijelu sudionici će imati prilike čuti o specifičnostima kliničke procjene djece i razvojnom pristupu psihopatologiji djece. Osim toga, u edukaciji će se pokriti teme vezane uz procjenu odstupanja u razvoju u predškolskoj, školskoj dobi i adolescenciji. Naglasak će biti na problemima i poremećajima koji se najčešće javljaju u pojedinoj dobi. Posebna pažnja bit će posvećena temi savjetovanja roditelja djece s odstupanjima u razvoju. U praktičnom djelu, uz mnoštvo primjera i prikaza slučajeva, naglasak će biti na interpretaciji nalaza i pisanju preporuka za intervencije, ali i na konkretnim naputcima za razgovor s roditeljima u pojedinim slučajevima.

O PREDAVAČICI:
Dr. sc. Marina Grubić diplomirala je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Od 1986. godine zaposlena je kao klinički psiholog na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb, na području dječje kliničke i pedijatrijske psihologije. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je poslijediplomski studij iz područja dječje i adolescentne psihijatrije, te je 1993. godine stekla naslov magistra medicinskih znanosti, a 2010. godine doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva.

Uže područje rada kojim se bavi je područje kliničke i zdravstvene psihologije koje obuhvaća psihodijagnostiku i tretman djece i adolescenata s miješanim razvojnim teškoćama, poremećajima iz autističnog spektra, specifičnim teškoćama učenja. Posebno područje interesa su joj komunikacijske i govorno-jezične teškoće, smetnje prilagodbe i ponašanja, teškoće hranjenja i spavanja u dojenačkoj dobi, te anksiozne smetnje (strahovi i fobije, panični napadi i opsesivno kompulzivni poremećaj).
Osim rada s djecom posebnu pažnju poklanja cijeloj obitelji te se aktivno bavi savjetovanjem roditelja vezanim uz ponašanje i doživljavanje djece različite dobi, razvojnim teškoćama, odgojnim postupcima, teškoćama prilagodbe u novim i stresnim situacijama (polazak u vrtić, školu, razvod roditelja, bolest ili smrt bliske osobe).
Tijekom dugogodišnjeg rada u Klinici za pedijatriju stekla je iskustvo savjetovanja i pružanja podrške obitelji djece sa zdravstvenim teškoćama i kroničnim bolestima kao što su dijabetes, epilepsija, pretilost, opstipacija, kronične upalne bolesti crijeva, hemofilija, celijakija, cerebralna paraliza. Završila je tečaj Jespera Jula za voditelja grupa podrške roditelja kronično bolesne djece i vodi ih nekoliko. Dr.sc. Marina Grubić je jedan od autora UNICEF-ovih radionica za roditelje djece s teškoćama „Rastimo zajedno +“.

U sklopu akademskih aktivnosti  suradnica je u nastavi na Odsjecima za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskih studija, te u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Član je Hrvatskog psihološkog društva i Američkog saveza psihologa, Sekcije za pedijatrijsku psihologiju. Predsjednica je Etičkog odbora Hrvatske psihološke komore.

Details

Date:
March 13, 2020
Time:
9:00 am - 5:00 pm
Cost:
900HRK

Organizer

SUPPORT program edukacija
Email:
support-edukacije@ffzg.hr
Website:
https://support-savjet.ffzg.unizg.hr/

Venue

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ivana Lučića 3
Zagreb, Zagreb 10 000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map